fredag 8. mars 2013

Ny lakepers!

Da har vi glidd over i mars. Blir lite fisking om dagen da jeg er i full gang med flytting. Den nye leiligheten skal få litt oppgradering og, så det er nok å henge fingra i. Men i kveld skulle Heiern og Rune prøve seg på mars-laken i Glomma, og da så jeg meg selvsagt tvunget til litt avkobling, hehe :) Gledet meg litt ekstra da jeg hadde hørt så mye om det bra marsfisket. Omtrent samtidig som sola forsvant bak træra, tok vi borrene fatt og trampet ut på isen.

Og det begynte omtrent rett på. Ikke lenge etter at taklene ble sluppet ned, begynte Rune å dra lake. Den ene etter den andre i det samme hullet. Utrolig hvor lokalt det kan være. Jeg sto halvannen meter ved siden av han og kjente nada. Heiern hadde benka seg til litt lenger oppstrøms, men etter kort tids fiske sto også stanga hans i 90 grader. Han beinfløy ned til oss med noe stort hengende etter armen. Det var en skikkelig bra lake, som rett etter ble kontrollveid til 2900g! Litt av en pangstart på kvelden. Selv merka jeg fremdeles nada, og begynte å miste trua på agnet. Der har vi det igjen... Må alltid ha noe å skylde på ;) Jeg tok borret og sneik meg enda lenger ut på strømmen. Erfaringsmessig står det i allefall noe der. Og plutselig kunne jeg notere mine første for kvelden og. Ettervært som timene gikk, så Rune ut til å ha truffet god-flyten. Han dro fisk på fisk, mens jeg og Heiern ikke merka stort. Men en og annen kom opp, og fisken kom gjerne i bølger. Ettervært ble vi enige om å flytte oss.

Tilbake til godplassen, og jeg med friskt i minne at jeg mista stor fisk her, løp rett ut på spoten. Men det var dødt, Rune dro dog en og annen. Jeg bestemte meg for å prøve enda lenger ut, og borra meg et nytt hull. Etter ha dunka her en god periode, var det plutselig liv på bruket. Første gang ble totalbom. Dunka videre, og neste gang fisken var bortpå ga jeg den litt mer tid. Fast fisk! Og det måtte kjøring til. Sena sto vannrett ut under hullet til tider, men nå var jeg lada med bedre skyts enn enkelkroker så fisken kom opp! Ny pers!! Og endelig en brukbar fisk man kan prate om. 1620g :) Fisken var utrolig vanskelig å ha med å gjøre under fotosession, men fikk til slutt noen brukbare bilder før den fikk svømme ned i strømmen igjen.


Ny pers på 1620g. Fisken var utgytt, så lang og slank


Nå er det spådd enda en kuldeperiode, så flere slike "avkoblingsturer" truer.

2 kommentarer: