lørdag 21. juni 2014

Fint vær og fiskekjør

Det har vært en upåklagelig fin forsommer i år. Sånt må man utnytte og det resulterer i ganske høy fiskefrekvens og lite pc-frekvens. Derfor har det tatt ganske lang tid med oppdatering av denne bloggen nå. Men her kommer en rapport om fiskeriene siden sist.

Rapport om kanoturen i Østmarka Naturreservat skulle etter planen komme på OFA-sidene, men har ikke fått ut fingeren der heller. Men den kommer nok ved første regnskyll når sofatiden er utvidet.

Først var det på tide å teste sørven. Det er en fin happening i disse dager, men de siste 2 sesongene har ikke Skinnerflo svart til forventningene. Ganske enkelt mye smått. Ettervært som dagene går, våkner også myggen mer og mer til, og de som har vært her vet hva jeg snakker om når jeg sier det kan være et helvete på jord. Nå har ikke jeg opplevd åssen det kan være på vidda, men tror dette er en solid 2. plass. Tre turer med litt tid i mellom har det blitt på meg. Et bredt artsspekter og med både sørv, mort, brasme, stam, laue, flire og gjedde. Har flere ganger kroka gjedde direkte på feedern eller som følge av at gjedda har kasta seg over en kroket fisk på vei inn. Og de små har ikke vett på å spytte i forhold til de store, så jeg fikk gjedda nesten i håven ved flere anledninger selv om den faktisk ikke var kroka. Jaja... På siste turen min fikk jeg imidlertid en trøst for strevet da jeg persa på sørv med en fisk på 840g / 38cm. God sport altså, for den ga seg ikke uten kamp! Rett etterpå kroka jeg en til av samme kaliber, men den datt av kroken 5m fra land. Etter dette var det tilbake til småfiskkjøret. Men jeg var ganske fornøyd alikevel :)


Innimellom sørvfisket ble det testet en annen liten rar sak. Jeg slang meg med Ole-Håkon og Karl Johan for å teste et vann med solabbor og kanskje noe annet ukjent. Alltid moro å teste noe nytt. Fremme møtte vi 2 til som også var ute etter solabbor. Prata litt med han ene og under praten kroket han det som så ut som et eksemplar av target-arten. Den datt desverre av igjen.

Vi fant til slutt en plass og en fisk som senere fikk navnet "Knut", hadde en særdeles dårlig dag da den måtte innfinne seg i å bli dratt opp hele 3 ganger. Litt senere dukka det opp en til hos meg under blindfisking med dupp, og det var en real plugg (til arten å være). Med den persa jeg for andre gang denne kvelden og tok samtidig min første klubbrekord på 55,6g. Enda litt senere på kvelden, gikk OH og KJS for å kikke litt langs land og jeg ble sittende å passe stenger. Da gikk det på en tredje solabbor på en av OH sine stenger og dermed kunne jeg notere meg for min tredje solabbor. Sluttsummen ble 43,3g, 48,8g og 55,6g.


Pers :) FOTO: OHH
Utenom dette har det blitt flere turer nært og fjernt med dårligere resultater. Men nå er sommeren igang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar