tirsdag 31. desember 2013

Årsoppsummering 2013

Siste fisketur 2013 for meg ble avholdt 26.12 og da er dette fiskeåret arkivert. Har skrevet en kortfattet oppsummering da de aller fleste turene allerede er skrevet ned.

Det har helt enkelt vært det råeste fiskeåret mitt så langt i karrieren uten å legge noe i mellom. Det var en kraftig overgang fra kun å satse på noen få arter til å satse på mange og det innenfor en sesong. Læringskurven har aldri vært brattere, og jeg føler meg godt forberedt til en ny sesong i samme spor.

Når man driver med så mye forskjellig så finnes det alltid noe å fiske etter. Det gjenspeiles i antall turer. Har sprengt gamle rekorder i nedlagt tid og turer. Mange arter, både gamle og nye, har fått oppgradert bestenotering. Har også en god del andre morsomme opplevelser. Nedenfor følger litt statistikk for året som har gått:

Antall turer: 105
Antall effektive fisketimer: 521,75 (snitt 5 timer pr tur)
Antall loggførte fisk: 189

Antall nye perser: 6 (13 ganger totalt, men har perset flere ganger på samme art)

Beste fisker og opplevelser:
Vederbuk 2070g(PB), September. Høydepunktet er imidlertid turen til samme plass 1 måned tidligere. Første målretta vederbuktur jeg hadde noensinne i min fiskekarriere hvor jeg bikker 2-kilos grensa på første fisken (2020g). Neste turen dit bikka jeg 2-kilos igjen (2070g-fisken).

Abbor 1395g, September. Nest største abbor noensinne. Fisketuren ellers var også min råeste abbortur noensinne. Første gang jeg gutser med jigg og første tur på Visterflo. Dro i land 7 fisk over kiloen på 3 timer. Inniblandt disse tok jeg like mange mellom 500-1000g. Siste fisken for dagen veide 965g.

Gjedde 6570g, Desember. En kortvarig kuldeperiode ga gangbar is noen få steder. Var ute for å dunke lake. Fikk ikke lake, men derimot min 4' største gjedde noensinne. Nært nervesammenbrudd under hvert utras i påvente av at FC fortommen skulle ryke tvert av. Lykkerus da jeg fikk dyret opp.

Kjipeste tapte fisk og opplevelse:
Definitivt laketuren jeg hadde på Glommaisen 25.01. Hadde akkurat stått og dunka vel og lenge på samme sted da jeg trakk ut på dypere vann for å raske opp noen småtasser og få tilbake motivasjonen. Det var raskt liv på agnet men etter tilslag sto det bom stille. Fikk kjørt inn ca 5 meter av gangen før fisken ble stående stille og stange hardt 10-15 sekunder. 2 meter under isen datt fisken av. Jeg sveivet opp bruket i halvsjokka tilstand og slapp rett ned igjen da jeg så agnet fremdeles satt på. I det pilken tok bunnen og jeg skulle heve den for å starte dunkeprosessen var det akkurat som jeg satt fast i noe. Tok råsjans og rappa til og der satt nok en fisk. Enda en bamsefisk som ga fra seg godt med motstand men ikke fullt så mye som den første. Denne fisken fikk vi helt opp i hullet og vannet fosset opp med fisken. Men da fisken skulle landes rygga den ned igjen, rista hardt på hodet og datt av kroken. Jeg brølte så høyt at det knaka i isen :P Rå opplevelse, ikke noe å si på det, men går alikevel inn som den mest bitre...

Og med det ønsker jeg alle kjente og ukjente et riktig godt og fiskerikt nytt år! :D

2 kommentarer:

  1. 105 turer er ikke noe annet enn imponerende! Ellers er det vel egentlig bare å starte harvesesongen igjen :)

    SvarSlett
  2. Ja, det er jo harveføre flere steder nå :P

    SvarSlett