mandag 20. mai 2013

Fiskekultivering og fisking

Det har vært en travel tid. Ting går i et med fiskekultivering den ene dagen og fisking den andre. Vi kjørte en ny runde med garn i Trollvann N. og Sølvdobla på 3. året nå. Vi håper å snart kunne se resultater av uttynningsprosjektet, spesielt i et av vannene.

En uke senere bærte vi ut første runde med årets settefisk fra OFA-anlegget. Vi har fler vann i vårt lagsområde enn man kan telle på to hender, så fiskeutsettet måtte gå over 2 dager.

Innimellom alt dette har man fått prøvd seg på årets første markaørreter også. Første vårharvetur ga for meg et kanonbitt med ca 12 slag på marken. Desverre er teknikken som den er på de første turene og jeg fomla mye. Klarte derfor kun å kroke 4 fisk, hvorav den ene datt av like ved land. Alikevel spektakulært at den hoppe 2 ganger sin egen lengde da den skøyt opp for å ta marken. Største for kvelden ble en vinterslank sak på 465g. Men fremdeles en veldig bra start.

Værmessig har det vært mildt sagt herlig å være i marka. De siste turene var det t-skjorteføre både på dagtid og nattestid med tropevarme. En eksplosjon i myggforekomsten satt imidlertid en rask stopper for det, og man måtte svette godt i ekstra klær. Nå ser det imidlertid ut at været vi har tar slutt da det siver inn regntunge skyer med torden på kjøpet. Vi går vel våte tider i møte nå. Takk for sommeren vi fikk i år! :P


Kjetil og Henrik drar garn i Trollvann N.


Rensing av garn på Sølvdobla. Vi fikk monsunregn, men det var i allefall ikke kaldt.


Kjetil med settefisk til Rundvann og Smalvann.


Vi hadde god tid denne dagen, så Kjetil og jeg ble sittende på Smalvann og betrakte vak. Men det eneste som vaket var fisken vi nettopp hadde satt ut.


Senere ble det tid til harving. Årets første markaørret for undertegnede ble levert av Rundvann og veide 335g. Moro å være "på banen" igjen.


Kveldens største var en overaskende sprek fisk. Den gjorde alt den kunne for å unngå å bli tatt bilde av, men hadde den visst hva som venta etterpå, hadde den garantert vært mer medgjørlig...


...og det var friheten tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar