onsdag 2. september 2015

Et par Glommaturer

Da har det blitt to turer til Glomma igjen innimellom bølgene av monsunregn. Det har vært mye moro av saltvannsaktiviteter i det siste, og mer kommer, men nå var det digg å ta noen runder i ferskvann igjen.

Merkelig regulering av elva om dagen, men det har vel hatt noe med det svingende været og ikke minst de plutselige store mengdene av nedbør som har kommet. Første tur gikk egentlig ganske dårlig. En plass jeg vanligvis pleier å bruke på våren og første del av sommeren, var som jeg ventet litt for "gjengrodd på bunn" nå på slutten av sommeren til at det hadde noe særlig for seg at jeg fisket akkurat der nå. Men valgte å gi det et forsøk og det resulterte i mye haling av gress og flere senebrudd. Akk ja..

Ny tur to dager senere. Jeg var påtvunget en liten plassjustering, så jeg slo meg til et stykke oppstrøms fra der jeg fisket forrige dagen på en plass jeg ikke har prøvd før. Teorien var at strømmen vanligvis er striere her hele året igjennom og dermed mindre gress. Om det stemmer er jeg ikke sikker på, men det var i allefall mer fiskbart her. Måtte påregne litt ryking av takler fram til jeg fikk "lært" meg litt om hvordan jeg skulle plassere bruket her. Men etter det gikk det ganske greit. Fisk ble det og, så da ble det en bra tur og noen erfaringer rikere :)

Vederbuk 1880g. Hadde håpet den var hakket større da den så rimelig grov ut på matta i
forhold til lengden, men uansett en fin fisk.

Mort 480g og ny pers!

Flire 520g. Min 3. største sålangt.

Brasme 2260g.

Og en flott flire til helt på tampen. Min nest største sålangt. 620g:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar