fredag 21. august 2015

Ål i Hallingdal 2015

Tradisjonen tro ble det lagt to uker til Ål i år igjen. Det var sjette sommer på rad jeg har hatt der oppe.

Vi har alltid fått bra med fisk og sitter gjerne igjen med å ha notert et tresifret antall fisk, men denne turen skilte seg litt ut. Takket være en vesentlig kjøligere vår og forsommer, har vanntemperaturen der oppe ligget så og si helt opptimalt. Forventningene ble besvart i form av markert bedre fiske.

I år rundet vi godt i overkant av 200 fisk på tre mann. Det er så langt bestenotering i antall fisk. Den uoverkommelige oppgaven å få i land en ørret over kiloen har vært så fjernt for meg i alle de årene jeg nesten bare fisket etter det. Nå ga jeg egentlig litt mer blaffen. Men etter at jeg begynte å bry meg mindre om størrelsen, har pen fisk blitt mye mer frekventert. Rart det der altså :P Så det er jo et paradoks at jeg nå faktisk skulle sette ny pers med ikke bare en, men to fisk over kiloen. Den første på 1030g kom som nest siste fisk en kveld ganske tidlig på turen og første fisk jeg satte tilslag på dagen etter veide 1225g. Forøvrig aldri opplevd makan til ørret, selv om jeg er godt vant med at fisken her oppe stiller i en helt annen klasse enn skogsvannsørret i sør. Tok nærmere 12 minutter å få den inn. Drøssevis av mindre utras, men på to av dem flekka fisken 30-40m sene av snella. Stanga sto i full spenn, jeg sto og lo...

For uten de jeg fikk, fikk fattern på 1180g og 970g. Iblandt de store fiskene vi fikk, hadde vi et godt antall på 5-8hg. Standarden lå på 4hg. Så det kan i år kalles en meget vellykket tur :)

1030g / 45cm

1225g / 50cm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar