onsdag 16. april 2014

Kodeknekking og årets første perser!

"Sommersesongen" er i gang! Vi har hatt en flere måneder lang høst, droppa vinteren og nå fikk vi brått noen dager med plenty av varmegrader i solsteika og tilnærma vindstille.

Det føltes litt rart å rote fram quiverne i slutten av mars. I fjor så lå jo isen metertjukk enkelte steder på dette tidspunktet. Men jeg lukta muligheten for at en steikende sol kunne gi en tjuvstart for mer sommerlige arter. Stam, vederbuk og brasme lå og svirret i bakhodet. Noen få stamrapporter begynte å tikke inn rundt om, så da ble det første satsing.

25. mars pakka jeg sakene og dro avgårde til en plass i Glomma nært her jeg bor. Men stamen hadde ikke våkna skikkelig. Hadde noen røsk i løpet av ettermiddagen og kvelden, men ingen fast fisk. Nappfrekvensen pleier derimot å vær vesentlig høyere når fisken er i slaget, så tror den plassen godt kan få hvile litt til.

4 dager senere dro jeg til den lille koselige lokalåa jeg besøkte flittig i fjor. Og jeg hadde en tanke bak det. Mindre elv=mindre vann å varme opp=høyere vanntemperatur. På vei til godplassen min der jeg tok flere stam i fjor, traff jeg en annen medmeiter, Arve fra Waltons. Det endte med at utstyret mitt ble liggende i bilen i et par timer til fordel for en hyggelig prat. Og etter dette sporet jeg av. Stam fikk være stam, nå hadde jeg brasme i kikkerten. Med litt hjelp på agnfronten var jeg klar for å ta innersvingen på fiskene jeg hadde så dårlig flyt på i fjor. En pers på 1760g burde ha godt rom for utbedring. Og utbedring ble det.

De neste par timene persa jeg 2 ganger. Siste fisken hadde også vært pers dersom rekkefølgen var litt annerledes. Og få timer går fort når man har det moro. Jeg følte absolutt ikke for å la det stoppe etter den turen da utstyret motvillig ble pakket sammen. Så de neste dagene la jeg opp til et par turer til. Og flere bra fisker kom på matta. Plutselig persa jeg igjen og nå etter disse første passene, står jeg igjen med økning av pers på over 1,1 kg fra 1760g til 2900g.

Det var herlig å endelig knekke koden og oppleve litt action igjen etter en lang og treg lakesesong. Selv om vi på kveldstid faktisk har fått kjenne litt på minusgradene igjen, er det bare krampetrekninger. Ser frem til årets meitesesong!


2700g / 59cm - FOTO: AHM


FOTO: AHM


2880g / 60cm - FOTO: AHM


Stående ny pers etter første pass. Storfornøyd da gamlepersen var 1760g... - FOTO: AHM


2400g / 54cm - FOTO: AHM


FOTO: AHM


2675g / 58cm


Sol og fisk


2400g / 59cm


Lang og høy, men smal stakkar.


2900g / 59cm


Brei som juling og heftig pukkel. Ny pers igjen!


2780g / 60cm


Ga en go kamp i mørket. Det er fantastisk spennende når det går 4-6 minutter før du i det hele tatt ser fisken første gang. Knallstart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar