tirsdag 9. april 2013

Siste isfisketur

Første helga i april skulle nye vann testes igjen. Er på full utforsking nye områder i år, så det passet fint at Rune inviterte på tur til 2 nye ukjente vann. På det ene vannet var det abboren som var målet og det andre var det gjedda. Abborvannet er et relativt jomfruelig vann hvor det hadde det blitt tatt noen große fisker for et par år tilbake for å så gå tilbake til dødt vann og et klassisk skogsvannsfiske etter stor abbor. Gjeddevannet hadde gitt noen ganske brukbare fisker tidligere, både målrettet og som bifangst. Var veldig spent på å komme i gang denne helga, slik jeg alltid er når jeg skal prøve meg på nye steder. Hadde også mer eller mindre bestemt meg for at dette var siste runde med borret og, så var klar på å gi jernet 100%.

Men etter intens truing her også, måtte jeg bare innse at dette er og blir en dårlig isfiskesesong. Skylder på at det bare ble slik denne vinteren, og satser på å komme sterkere tilbake også i disse områdene.


Meitestengene fikk stå urørt. Men etter sær skogsvannsabbor, er det bare positivt overaskende om det faktisk skjer noe...


Helga etter drodlet jeg og Trygve rundt å ta en aller siste tur på isen. Jeg var egentlig ferdig, men hadde ikke klart å slå av brytern helt siden forrige helg omtrent ikke ga en eneste fisk. Så da var det bare å hivet borret over nakken igjen. Lyseren var målet, og på tross vekslende lavtrykksvær, hadde jeg faktisk håp om å kunne lure en siste fisk på balansen.

Vi fisket over den samme grunna som sist, men det var omtrent ikke et bitt å spore. Og den fisken som var bortpå, oppførte seg som om det var et skikkelig tiltak å i det hele tatt smake på balansen. Som et siste desperat forsøk, prøvde vi ei ny grunne og der var det jaggu grunt og! Trygve var nedi vasspesten gjentatte ganger. Jeg satte ned borret lenger ut, og slapp heldigvis unna såvidt. Da jeg først flytta meg ned på 7 meters dyp, fikk jeg fisk. Tydelig at fisken sto og stura dypt ja. Neste gang det var fisk på pilken, var det virkelig et skikkelig røsk som minnet om en bra sugg. Men fisken lot det bli med det ene røsket, og akk ja skulle ikke denne siste turen være på vår side heller. Nå er det i allefall helt sikkert at jeg ikke gidder mer...

Siste fisken på isen er nesten for liten til å nevnes, men slenger alikevel med et bilde..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar