torsdag 23. april 2015

Meitesesongen er igang :)

Som nevnt begynte jeg å føle at det var nok frysing. Så etter noen laketurer i mars ble det lagt på hylla og jeg kunne for alvor begynne å tenke på mer sommerlige aktiviteter selv om sommeren fremdeles er et lite stykke unna.

Men vi har jo hatt noen flotte dager i slutten av mars med ganske digg temperatur, på dagtid riktignok. Sånt kan legge forholdene til rette for å starte jakten på de første vinterstøle karpefiskene, og 2 april klarte jeg ikke vente mer. Jeg bestemte meg for å gi brasmene første forsøk, så jeg pakket quivertip, mark, søtsaker og grunnfôr i sekken og dro avgårde.

Vannet var fremdeles iskaldt. Enkelte steder lå det faktisk is og fløt. Men under opprigging av utstyr fikk jeg et godt tegn som fikk frem smilet. Tunge rullinger og brasmer som så smått ristet av seg vinterstølheten!

De første timene merket jeg at det var en ganske drøy overgang fra 3lbs karpestenger til en liten, lett quiver og finspist fisk. Det ble litt småbanning og en del bomtilslag. Men plutselig skjedde det jeg håpet på. Det ble bråstopp, quivern sto spent til bristepunktet og et beist rev flere meter sene av snella før den ble stående stange hardt. Flere minutters kjøring med årets sålangt største adrenalinkick måtte til før jeg fikk se den høyreiste fisken første gang. Og enda flere minutter gikk, ja jeg tror det gikk bortimot 8 før jeg fikk geleidet den pent over håvkanten. Så var det bare å glise bredt og be fisken på en aldri så liten fotoposering i solsteika. Vekt og lengde viste 2800g / 58cm, min 3. største brasme noensinne og det kan ikke kalles noen dårlig start på sommersesongen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar