torsdag 12. september 2013

En relativt heftig debut på jiggfisket...

Er som alltid ute etter å teste nye ting, og er det en fisk som yter svært høy status hos sportsfiskeren i meg så er det abboren. Den er nok en sterk kandidat til topplassering over mine favorittfiskearter. Selv om jeg har vært fysen på mer storabborsatsing på sommerstid, har det de siste åra vært forbeholdt vinterhalvåret. Det av den grunn at markafisket etter ørreten har opptatt det meste av tida mi, og jeg gidder nesten ikke å fiske ørret på isen lenger. Det er pyton så tregt og man oppnår omtrent det samme resultatet av å fiske i dass. Eller badekaret for den saks skyld.

Men i år er det andre boller og fikk omsider somla meg til å prøve en seriøs satsing med jigg. Mine tidligere erfaringer med dette bærer preg av et fiske der redskapen har ligget i skrinet og blitt tatt frem en sjelden gang innimellom. Redskapen har så blitt pakket ned igjen etter noen få kast. Ikke rare resultatene med andre ord... Så man kan så og si kalle det en debut.

Jeg spurte pent om å få plass i båten til OH og etter litt tvinning av tommeltotter noen dager, bar det ut på Visterflo. Det var en stille og disig morgen omtrent uten et vindpust. Helt greit å sitte i båt da egentlig :) Fiskepraten gikk som vanlig da de første jiggene havnet i vannet, men skjønte fort at samtalene måtte fortsettes parallellt med stangbøy, kjøring og håving. Hadde vel ikke jigga mer enn 2 meter på første kastet før det smalt på en startfisk på 880g! Derfra fikk jeg en ganske bra flyt, for å si det mildt. Har ikke opplevd i nærheten av noe lignende. Bildene får snakke, jeg har bare et ord: Heftig!!!


Første over kilo'n på jigg! 1140g.


Nr 2 - 1080g.


Kjøring av nummer 3. En illsint sak som brukte lang tid på å gi seg. Foto: OHH


Trygt i håven og et lettelsens sukk :) Foto: OHH


Nr 3 skulle bli dagens største. Rett og slett en herlig abborkubbe på 1395g / 45cm. Jiggpers såklart og i tillegg min nest største noensinne :D


Nr 4 - 1070g.


Nr 5 - 1080g


Nr 6 - 1040g


Og jaggu ble det enda en over 1,3. Nærmere bestemt 1315g / 45cm. FOR EN TUR!!!!

1 kommentar: